Проект Среќа со донација за ОУ Димитар ПГ Беровски

Во текот на вчерашниот ден го посетивме ОУ Димитар ПГ Беровски во населбата Ѓорче Петров во Скопје. По допрен глас свативме дека во училиштето недостасува комјутерски уред каде децата треба да се запознаат со комјутерите на час.
Решивме тие деца да ги израдуваме и да им подариме лап топ уред а кој ќе може да учат. Нашата желба е секое дете да има свој лап топ, но многи сме далеку од тоа, со оглед на тоа што повеќето од учиниците немаат пари ни за нови чизми и јакна, а не пак за комјутери…Ова општество ќе мора да ги стави приоритетите, и таму да се најдат децата, особено децата во социјален ризик. Имаме ли некаква стратегија!? Стотици деца се изгубени во овој нов систем…..Ова е сериозен систематски проблем со кој никој не се замара…А на крај децата се жртвите.