Прекрасни поминати мигови во Крушево

Прекрасно поминат ден во магичното Крушево! Прво ја посетивме спомен куќата на Тоше Проески каде децата се запознаа со ликот и делото на нашата најголема ѕвезда, а потоа го посетивме Македониумот, еден од најубавите архитектонски споменици во светот. Децата дознаа многу нешта за Македонија, револуцијата, хероите, но и за самиот споменик….#шаренолето2022 е прекрасно!