Пофалница за Благица

Драга Благица,
Среќни сме што имаме можност да уживаме гледајќи го на сцена, твојот секојдневен труд, максимално вложување и работа. Посветеноста и грижата за децата и во најтешките животни моменти ти ја дадоа најдобрата можна животна улога која со љубов ја преточуваш во театарски претстави. И не си само учител, пријател и колешка ти си втора мајка за „нашите„ златни деца, сегашни и идни актери.
Среќен Интернационален ден на Театарот