светски ден на родителите

Драги родители нека ви е честит денот на родителите, Ви благодариме за вашата љубов, грижа, внимание.
Глобалниот ден на родителите се одбележува на 1-ви јуни секоја година. Денот беше прогласен од страна на Генералното собрание на ОН во 2012 година. Глобалниот ден дава можност за да се ценат сите родители во сите делови од светот за нивната несебична посветеност на децата и нивната доживотна жртва кон негувањето на оваа врска.