Дома

Активности и новости

Проект Среќа секојдневно информира, соработува, критикува и мотивира да се прават напори и промени кон подобар статус на сите деца

Настани и проекти

Дел од активностите на Проект Среќа

Мисија и Визија

Ни едно дете не смее да биде гладно

Подобро образование

За децата со помалку можности

Социјална инклузија

на децата со помалку можности

Подобро неформално образование

на децата со помалку можности

Градење на волонтерско општество
Градење на филантропска свест

и општествена одговорност кај населението и бизнис секторот

Среќата на децата како клуч

за среќно и продуктивно општество

Психолошка поддршка

и менторирање на децата со помалку можности

Асистенција

во секојдневните потреби на децата со помалку можности

Мотивирање и градење

на самодоверба кај децата со помалку можности

Фото галерии

Фото есеи од нашите проекти, хуманитарни и донаторски акции, конференции и акции од јавна одговорност

Претседател и Основач на Проект среќа

Кристина Арнаудова Петровски

Не постои среќно и продуктивно општество, во кое децата се несреќни, и без можности. Токму затоа, создадете среќни и едуцирани деца, за да создадете среќна иднина за сите.
  • Претседателка и основач на Проект Среќа
  • Дипл. Бизнис Администрација
  • Пеачка, композитор, продуцент, борец за човечки права

Слушнете ги децата

Најголемата награда за сето искористено време и енергија се само неколку зборови од искрените усти на децата. Децата не лажат!

Не можеме да ја опишеме љубовта кон неа. Не можеме да го опишеме нејзиниот труд кој го вложи во нас со толку внимание и љубов. Морам да признаам, пред неа ние не знаевме за искрена љубов, искрено другарување и дружење на секој можен начин. А сега сме едно големо семејство. Знаете зошто? Затоа што таа го направи со нејзиното цело срце и не се штедеше со цела можна сила... Не можеме да ја замениме. Во ова семејство таа ни е и татко и мајка. Благица, те сакаме!
Децата од Неверленд
Проект Среќа,проект кој успева секое натажено лице да го насмее,да го усреќи. Епа вака моето име е Сара. Со дружината на Проект Среќа: Благица, Кристина,Дејан и другите се запознав на нивната конференција т.е. настан кој беше организиран за сите нас –децата. Тука ја запознав и мојата ѕвездичка Благица која иако никогаш порано не немаше видено толку многу ни се израдува што не виде и не изгушка како да нѐ знае со векови.Потоа на сцена излезе и Кристина,мојата муза која одржа толку убав и значаен говор за мене на кој што неможев да се воздржам и заплакав,плачев но не од тага туку од среќа бидејќи постојат луѓе како нив.Продолживме така да се дружиме се до Новата Година и Божиќните празници кога се наоѓавме во многу тешка финансиска состојба и немавме за леб, а не пак за подароци и прослави,но за среќа тие беа тука и успеаа да ми го направат дочекот на 2019 најнезаборавен и најубав до сега во мојот живот.Воедно се договоривме со Благица да се видиме и кога се видовме ептен се гушкавме хах,потоа мојата ѕвездичка ми наполни еден тон подароци алишта и што ти уште не за да однесам дома и да ги израдувам моите.Така и се случи со торбата од Дедоо Мраз исполнета и пресреќна им ја ја пренесов магијата што ми ја пружија и на моите дома.Толку радост среќа солзи и песни, навистина незаборавен ден за мојот живот.Никогаш ама никогаш нема да го заборавам тоа. Ах ама да беше само тоа...ние продолживме да си се дружиме ама еве сега сепак дојде време и за мојата матура,и што да правам ни фустан ни чевли,ништо.Ноо сепак тие едни и единствени,незаменливи и непокорни пак ми излегоа во пресрет и еве сега уште малку и јас сум подготвена.Повторно нема да заостанам од другите и ќе успеам да се издигнам благодарејќи само на нив. Незнам со кои зборови да ви ја пренесам магијата кои тие ми ја пружаат,убавината и спокојството кога си во нивна близина,но само едно нешто ке кажам: Јас проектот Среќа ќе го помнам до крајот на мојот живот.И се надевам дека еден ден ке успеам и јас да станам дел од нивниот тим и заедно ке ги усреќуваме сите деца. Искрено и длабоко од моето срце ви се заблагодарам Проект Среќа и ви благодарам за тоа што потешкиот период од мојот живот го направивте некако најубав и незаборавен.И запомнете во секое лошо има и по нешто добро.А доброто што ми се случи мене е токму ПРОЕКТ СРЕЌА Ви благодарам уште еднаш и ве сакам многуу.
Сара Т.
Проект среќа за мене преставува место каде што сум среќен секогаш Како прво најголемо и најубаво нешто беше Детскиот Камп "Шарено Лето". Тој камп е нешто што никогаш нема да го заборавам,нови пријатели кои што се дружиме и денеска, а ќе се дружиме и понатаму. Следното патување со Проект Среќа беше "Здраво Шампиони" Со "Здраво Шампиони" - организирано од Проект Среќа се запишав на пливање. Јас отсекогаш сакав да научам да пливам и сега научив. Без Проект Сеќа јас немаше да се запишам на пливање. ,, Самитот на детски желби,, беше многу убаво чувство за мене јас можев многу мирно да се опуштам и да разговарам со сите ,се чувствував толку спокојно,и најсреќно,А најубавото нешто што можеше да ми се случи беше Детското Драмско Студио Неверленд. Мојата огромна желба беше да станам дел од некое драмско студио, но посебно сум среќен што сум дел баш од ова драмско студио тука се чуствувам среќно,спокојно и сите се сакаме и помагаме со нашата наставничка/актерка Благица, воедно и кординатор во Проект Среќа. Од кога сум дел од Проект Среќа Секој миг со нив ми е посебен,забавен,незаборавен и и Благодарам на Проект Среќа и на Кристина Арнаудова, што нашето детство го направи посебно од сечије исполнето со љубов,среќа,еднаквост,дружељубивост.❤
Андреј Г.

Сакате да ни помогнете?

Вашата помош, ќе им го подобри квалитетот на живеење на огромен број деца, од сите делови на нашата земја, кои живеат во сиромаштија.

Станете и вие!