Топол дом за сите ке реновираат дом во Штип

Почитувани пријатели и соработници, заради кризата со Ковид 19, знаете дека нашата работа во изградба и реновирање на домови на лица на кои им е најпотребна помош привремено запре….Нестрпливо чекавме да продолжиме но состојбата за жал само се влошуваше…Во меѓувреме, овие денови добивме молба за итна помош на девојката од Штип, за која знаете од медиумите. Таа беше најпрво претепана од двајца насилници, а потоа го изгуби и татко и, и сега живее сама и беспомошна. Решивме, без оглед на се, да се вклучиме во реновирање на нејзиниот дом и да ги искористиме сите наши ресурси, донатори и поддржувачи кои сакаат да се вклучат. Затоа, денес , апелираме сите Вие кои сакате да донирате нешто кое е потребно за реновирање на домот, да се вклучите, како би можеле барем малку да и го олесниме секојдневието.

Потребни се:
електрични уреди (машина за перење, шпорет, рерна, телевизор, аспиратор)
Трпезариска маса со 4 столици
Комода
Плакари
Спална
Прозорци
Врати
Влезна врата
Грејно тело (сега има печка на дрва) па најдобро би бил инвертер кој нема да троши многу
Ламинат
Боја за зидови

За другите нешта веќе имаме донатори!

И најважно, потребни ни се мајстори од Штип кои би работеле волонтерски,( водоводџија, електричар, плочкари, ѕидари)

Веруваме дека како и секогаш, ќе успееме заедно со сите Вас!

Ваша Проект Среќа❤️ #проектсреќа #тополдомзасите