„топол дом за сите„ напредува во реновирањето на тоалети

Почитувани пријатели, во изминатиов период работевме на градење или реновирање на тоалети на семејства со деца кои немаат тоалети или пак тоалетите им се без основни услови за хигиена. Направивме 5 тоалети,
– семејство татко со 5 деца Ѓорче Петров
-Баба Марица, која се грижи сама за внуци, Волково, во соработка со здружението Вистински Дела на Љубезност,
-семејство од Куманово, кое имаат дете со ментална болест, и потреба од специјални услови за неа,
– семејство од Гевгелија со две дечиња, без основни услови за хигиена, каде таткото е инвалид, и има потреба од посебна тоалет шоља,
– девојката од Штип која беше физички и психички малтретирана од две лица, а го изгуби и нејзиниот татко, и остана сама.
Во моментов се привршуваат два од овие тоалети.
До крајот на оваа година планираме да изградиме или реновираме уште 10 тоалети на семејства на кои им е вистински потребно тоа.

Овој проект е поддржан од

OSCE – The Organization for Security and Co-operation in Europe
OSCE Mission to Skopje

.

Затоа што секое дете треба да има основни услови за живеење и развој!